preskoči na sadržaj
vijesti

Početak nastavne godine

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 2. 9. 2021. 12:46

Slobodna mjesta za jesenski upisni rok

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 16. 7. 2021. 08:54

Programi i zanimanja za šk. god. 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 16. 6. 2021. 12:56

Dan škole, ovaj put uživo!

      

Dan škole, ovaj put uživo!

Nakon virtualnog Dana škole, 24. svibnja obilježili smo i Dan škole uživo. Bio je to, na sveopće veselje, dan bez zvona ispunjen radom i veseljem. Učenici 1.a s nastavnikom Draženom Sudarevićem izradili su klupe od paleta koje sad naš hol čine još ljepšim, a učenici 3.a napravili su kućicu za ptice od recikliranih materijala i postavili je ispred školske radionice. Učenici 1.b, 2.b i 3.b osmišljavali su osobne registracije i pisali ih na jednobojne majice, dok su učenici gimnazijskih razreda stvarali slike u na tekstilu tehnikom jednog poteza. Tog su dana na različitim mjestima u školi osvanuli i šaljivi prometni znakovi koje su kreirali učenici koji pohađaju smjer tehničar cestovnog prometa, a na vratima školske knjižnice postavljena je  izložba Marija-Ellene Osman. Ako se pak volite fotografirati, mogli ste ovjekovječiti svoj selfie u posebnom okviru. I za kraj, na zid u holu stavljene su puzzle (njih 245) koje simboliziraju naše zajedništvo i suradnju te pokazuju da smo svi dio jedne cjeline, naše Srednje škole Čazma.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 9. 6. 2021. 11:36

Naši prvi vozači

                     

Učenici 3.b, Benjamin Milišić, Petar Ravlić, Stjepan Bednaić i Franjo Filić, naši su prvi vozači motornog vozila. Iz prvog su pokušaja položili ispit iz upravljanja motornim vozilom C kategorije. Iskrene čestitke momcima i instruktoru Nikoli Karlovčanu na ovom izvanrednom uspjehu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 11. 5. 2021. 12:40

11. svibnja - Svjetski dan pisanja pisama

                               

Dan uoči Svjetskog dana pisanja pisama, u ponedjeljak, 10. svibnja profesorica Suzana Pušić u školskoj je knjižnici održala radionicu pisanja pisama za učenike 2.d. Oživjeli su sada već, nažalost, gotovo zaboravljen običaj pisanja pisama. Učenici, osim što su mogli vidjeti i naučiti kako pismo izgleda, imali su prilike napisati pismo prijatelju iz razreda i tako ga razveseliti. Radionica pisanja pisama poslužila je i kao uvod u obradu epistolarnog romana (romana u obliku pisama) Patnje mladog Werthera. Za početak profesorica je prigodno pročitala ulomak iz romana datiran 10 svibnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 10. 5. 2021. 16:48

Proust, knjižnica i 3.b

                

U petak, 7. svibnja profesorica Suzana Pušić priredila je čajanku za učenike 3.b u školskoj knjižnici. Pročitala im je ulomak iz romana Combray Marcela Prousta, a uz kolačiće madeleine, lipov čaj i ulomak iz Proustovog romana vratili su se u svoje djetinjstvo, ali i prve dane u našoj školi. Podijelili su međusobno  svoja sjećanja koja je potaknuo (kao i kod Prousta) izvrsni lipov čaj, kojeg je pribavila naša spremačica Božica, i kolačići madeleine, koje je ispekla  profesorica Pušić. Kolačići su brzo planuli, a sat je bio prekratak za sve ono što su momci htjeli ispričati.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 10. 5. 2021. 15:41

Projekt "Sretni ljudi čitaju knjige i piju kavu" i dalje ide

Na kraju nastave na daljinu (28. travnja) u kanalu povijesti pila se virtualna kavica. Projekt iz mjeseca u mjesec ide svojim tijekom i ostvaruje zadane ishode. Profesorica Ivana Mrazović  pripremila je učenike 3.c na virtualni susret u svom kanalu gdje su joj se pridružile i ostale kolegice društveno-humanističkog područja. Teme o kojima se raspravljalo bile su arabijsko vino i kultura konzumacije kave - novi trendovi. Učenici su i ovaj put dali svoj veliki doprinos i potvrdili svojim angažmanom da vole ovaj projekt i rado u njemu sudjeluju.

Tekst: Renata Špehar, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 10. 5. 2021. 09:22

Nastava od 3. svibnja 2021. po modelu A za sve!

30. travnja 2021. godine prestaje važiti Odluka o načinu i održavanju nastave u osnovnim i srednjim školama Bjelovarsko-bilogorske županije donijeta od strane Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije 22. travnja 2021. godine.
Stoga obavještavamo da se od ponedjeljka, 3. svibnja 2021. godine kreće s redovnim programom nastave, odnosno s provedbom nastave po modelu A tj. uživo u svim osnovnim i srednjim školama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 29. 4. 2021. 12:25

4. Dani medijske kulture

Naša škola i ove godine sudjeluje u obilježavanju Dana medijske pismenosti (19. travnja -23. travnja 2021.) kroz aktivnosti i radionice primjerene mladim srednjoškolcima. Učenici 2.c u virtualnom su okruženju promišljali  na temu Digitalni mediji i mentalno zdravlje. Učenici 4.c i 4.d, zajedno s profesoricom Renatom Špehar, obilježili su Dane medijske pismenosti kroz interaktivno videopredavanje na temu Clickbait i novinarstvo. Maturanti su se okušali i sami napisati clickbait na temu lektire. Neke uspjelije pokušaje možete pročitati na ovoj poveznici: http://linoit.com/users/rspehar74/canvases/CLICKBAIT

           

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 26. 4. 2021. 18:41

Dan planeta Zemlje

Povodom Dana planeta Zemlje učenici 1.c razreda i razrednica Spomenka Koledić na Satu razrednika razgovarali su o načinima kako doprinijeti što boljem stanju planete. Svaki učenik iznio je svoje prijedloge, a većina ih se mogla sažeti u nekoliko osnovnih koje smo prikazali na plakatu. Svatko od nas svaki dan radi nešto što utječe na cijelu planetu. Neka to bude pozitivno, čuvajmo našu Zemlju!https://create.piktochart.com/.../53946158-dan-planeta..

                                             

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 26. 4. 2021. 18:28

Nastava od 26. do 30. travnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

Odlukom Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije (u prilogu), od ponedjeljka 26. travnja učenici srednjih škola izuzev učenika završnih razreda u školama s područja Bjelovarsko-bilogorske županije nastavu prate po modelu C tj. online. Učenici završnih razreda nastavu prate uživo, u školi. 
Detaljne informacije su dostupne u virtualnim učionicama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 23. 4. 2021. 14:15

Nastava od 19. do 23. travnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

Odlukom Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije (u prilogu), od ponedjeljka 19. travnja učenici srednjih škola izuzev učenika završnih razreda u školama s područja Bjelovarsko-bilogorske županije nastavu prate po modelu C tj. online. Učenici završnih razreda nastavu prate uživo, u školi. 
Detaljne informacije su dostupne u virtualnim učionicama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 15. 4. 2021. 16:34

Nastava od 12. do 16. travnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

Odlukom Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije (u prilogu), od ponedjeljka 12. travnja učenici srednjih škola izuzev učenika završnih razreda u školama s područja Bjelovarsko-bilogorske županije nastavu prate po modelu C tj. online. Učenici završnih razreda nastavu prate uživo, u školi. 
U narednom će se periodu odluke donositi na tjednoj bazi. Detaljne informacije su dostupne u virtualnim učionicama. 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 9. 4. 2021. 07:50

Sretan Usrks!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 2. 4. 2021. 14:46

Dan škole

              

Naša je škola danas obilježila svoj dan, virtualno! Čestitkama ravnateljice pridružio se čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak te predsjednica Vijeća učenika Katarina Ledinski-Vunić, dok nas je Benedikt Vrlac počastio izvanrednim izvedbama Mozartove Sonate za glasovir u D duru i Paraćevog Plesa barunice. Svi smo uživali! Sretan nam Dan škole!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 1. 4. 2021. 13:49

Uskrsni ugođaj u našoj školi

     

Za uskrsno ozračje u našoj školi pobrinule su se vrijedne spremačice Esma, Božica i Danijela!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 1. 4. 2021. 12:59

Godina Marka Marulića

                         

Projektu „Judita – junakinja za sva vremena“ priključila se i profesorica Renata Špehar s učenicima 4.c. Iako je Marko Marulić nazvan „ocem hrvatske književnosti“ zbog svojeg epa Judita, prvog  epa na narodnom jeziku, on je dao velik doprinos na području hrvatske filozofije, poglavito etike. U doba humanizma i renesanse oživljava platonizam i srednjovjekovnu kršćansku filozofiju. Njegovo kapitalno djelo iz područja etike „ Pouke za čestit život „ objavljeno je prvi put 1506. godine u Mlecima.

Učenici 4.c na nastavi filozofije za okruglim su stolom razmjenjivali misli tog istaknutog književnika i filozofa te obilježili  515 godina od prvog izlaska Marulićevog djela „Pouke za čestit život“. Ovo obilježavanje uveličala svojim je slikarskim talentom  učenica  Petra Taraba koja je napravila portret  Marka Marulića. Učenici su još upotpunili svoje znanje primjenom digitalnog alata na temu Marulića.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 1. 4. 2021. 12:46

Godina čitanja i projekt "Judita - junakinja za sva vremena"

            Vlada Republike Hrvatske 2021. godinu proglasila je Godinom čitanja kako bi se različitim aktivnostima promicala knjiga i čitanje. I učenici naše škole uključili su se u te aktivnosti. Kao dio projekta jezično-umjetničko-komunikacijskog područja "Judita - junakinja za sva vremena", kojim se želi obilježiti 500 godina od izlaska iz tiska Marulićeve "Judite", učenik 3.d Andrej Špoljarić svojim je kolegama u javnom govoru predstavio roman Mire Gavrana "Judita" i pokušao ih zainteresirati za čitanje te knjige. Nadamo se da je uspio!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 1. 4. 2021. 12:17

Organizacija nastave od 29. ožujka 2021.

Odlukom Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, od ponedjeljka 29. ožujka na online nastavu prelaze učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenici srednjih škola izuzev završnih razreda, odnosno maturanta u školama s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.
Detaljne informacije su dostupne u virtualnim učionicama.
Prelazak na online nastavu temeljen je na prijedlogu nadležne epidemiološke službe uslijed pogoršanja epidemiološke situacije vezano uz širenje pandemije koronavirusa. Online nastava odnosno C model po važećoj Odluci trajat će od ponedjeljka 29. ožujka 2021. godine do 11. travnja 2021. godine, odnosno do završetka proljetnih praznika.
  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 28. 3. 2021. 13:32

Projekt "Sretni ljudi čitaju knjige i piju kavu" ide dalje

           

Unatoč pandemiji, projekt „Sretni ljudi čitaju knjige i piju kavu“ društveno-humanističke grupe predmeta ide dalje. Učenici 3.c nastavljaju dalje istraživati i baviti se kavom. Sada su istraživali put kave, legende o kavi, priču o ukradenoj biljci te pradomovini kave. Potom su se bavili marketingom kave. Pripremili su i malo istraživanje uz degustaciju instant kava i turskih kava. Počastili su svoje profesorice koje su kušale kave i pomogle im u istraživanju. Za ovaj susret učenike su pripremile profesorice Željka Biškup i Gordana Palaić.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 27. 3. 2021. 11:11

Svjetski dan pjesništva

                              

UNECSO  je 21. ožujka (nekoć prvi dan proljeća) 1999. godine proglasio Svjetskim danom pjesništva kako bi se promoviralo i slavilo pjesništvo. Uz to, u Hrvatskoj  obilježava se i rođendan  velikog pjesnika Ivana Gorana Kovačića te početak pjesničke manifestacije Goranovo proljeće.

Učenici 3.d sa svojom su profesoricom Suzanom Pušić obilježili taj dan pišući pjesme s temom proljeća u obliku akrostiha. Njihove uratke možete pročitati na padletu na poveznici https://padlet.com/suzanapusic/7klpsoyc6ot7y75g

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 27. 3. 2021. 10:54

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

                      

Na županijskom natjecanju iz engleskog jezika našu su školu uspješno predstavljali Adam Ivanetić iz 2.c i Marko Molnar iz 4.d razreda. Njihova je mentorica profesorica Vedrana Dujnić-Petrač. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 26. 3. 2021. 19:03

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika - ljestvice konačnog poretka Vijest ima dokument u privitku

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika održano je 24. travnja 2021. Zbog epidemiološke situacije, učenici su test pisali u matičnim školama. Županijsko je povjerenstvo ispravilo testove svih natjecatelja i pripremilo liste konačnog poretka koje možete pronaći u prilogu.

Od srca čestitamo svim natjecateljima i njihovim mentorima na ostvarenom uspjehu. Pokazali ste impresivno znanje engleskog jezika. 

Učenici čija su imena masno otisnuta na popisu predlažu se za državnu razinu natjecanja. Njima želimo puno sreće i nadamo se da će biti pozvani dalje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 26. 3. 2021. 09:26

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika - ljestvice privremenog poretka Vijest ima dokument u privitku

U prilogu su ljestvice privremenog poretka za županijsko natjecanje iz engleskog jezika. 

 

Poveznica za pristup testovima, rješenjima i skeniranim listovima za odgovore natjecatelja: https://carnet-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/irena_pavlovic_skole_hr/ElYGtRDxrJNBtIZ8dRzJQC8BQ10MUgg-prDlHMvbZec-CA?e=1xqkOK

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 25. 3. 2021. 14:04

Županijska smotra Lidrano 2021.

                 

                 

Županijski Lidrano 2021.

Učenica Veronika Perec iz 2.d sudjelovala je na županijskoj smotri Lidrano 2021. u Grubišnom Polju koja je održana u petak, 19. ožujka 2021.  Izvela je dinamični monolog Vrijeme odrastanja iz zbirke kratkih priča Silvije Sitte. Mentorica joj je bila profesorica Suzana Pušić.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 24. 3. 2021. 14:20

Akcija "Zasadi stablo, ne budi panj"

              

U utorak, 16. ožujka 2021. u našoj je školi drugu školsku godinu za redom održana akcija "Zasadi stablo, ne budi panj". Posađeno je ukupno 5 sadnica: 3 starinske sorte jabuka, starinska sorta trešnje i ukrasna japanska trešnja. U sadnji sudjelovali su učenici Izborne nastave Biologije s profesoricom Biologije Spomenkom Koledić uz veliku pomoć domara Milana Mikulčića.
  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 18. 3. 2021. 18:22

Naši vozači na prvoj vožnji

                          

U ponedjeljak, 15. ožujka prva generacija naših vozača krenula je na sate vožnje s instruktorom N. Karlovčanom. Momci, sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 18. 3. 2021. 18:06

Županijsko natjecanje iz povijesti Vijest ima dokument u privitku

              

U petak, 12. ožujka 2021. u naša škola je bila domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti. Ugostili smo 13 učenika iz srednjih škola BBŽ-a i njihove mentore.

Ljestvica poretka nalazi se u prilogu.                                                                       

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 17. 3. 2021. 12:19

Županijsko natjecanje iz povijesti - ljestvice poretka Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je ljestvica privremenog poretka i ljestvica konačnog poretka na Županijskom natjecanju iz povijesti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 12. 3. 2021. 14:02

Nastava uživo od 8. ožujka 2021.

Od 8. ožujka 2021. nastava će se ponovo odvijati po modelu A tj. uživo u školi. Detaljne informacije su dostupne u virtualnim učionicama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 4. 3. 2021. 11:48

Prelazak na C model nastave Vijest ima dokument u privitku

S obzirom na trenutni broj osoba u Srednjoj školi Čazma oboljelih od bolesti COVID-19 i broj osoba u izolaciji nemoguće je organizirati normalno odvijanje nastave u zgradi škole te stoga Srednja škola Čazma u potpunosti prelazi na C model nastave tj. na nastavu na daljinu od 3. do 5. ožujka 2021. Detaljne informacije dostupne su u virtualnim učionicama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 2. 3. 2021. 13:48

Dan ružičastih majica

       

Posljednje srijede u veljači obilježavamo Dan ružičastih majica kojim se na simboličan način želi skrenuti pozornost na problem sve učestalijeg vršnjačkog nasilja u školama. Hrvatski je sabor  2017. godine proglasio taj dan Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. Učenici naše škole tijekom ovoga tjedna na nastavi etike progovaraju o temama vezanim uz vršnjačko nasilje, ali i ostale oblike nasilja. Ove su godine učenici imali priliku provjeriti znanje o obilježavanju Dana ružičastih majica rješavanjem kviza u bookwidgetsu. Grupa učenika 3.c razreda zajedno s profesoricom Renatom Špehar prigodno je uredila hol škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 26. 2. 2021. 15:42

22. veljače - Dan glagoljice i glagoljaštva

                   

Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva obilježavamo 22. veljače. Obilježavanje tog dana pokrenuo je Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje kao spomen na dan kada je 1483. godine tiskana prva hrvatska knjiga „Misal po zakonu rimskoga dvora“. Učenici 1.b sa  svojom su profesoricom hrvatskoga jezika i školskom knjižničarkom Suzanom Pušić obilježili taj dan radionicom pisanja glagoljice i igranjem jezičnih igara u školskoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 26. 2. 2021. 15:21

22. veljače - Međunarodni dan materinjeg jezika

                 

Međunarodni dan materinskoga jezika obilježavamo 22. veljače, a UNESCO ga je utemeljio 1999. godine s ciljem očuvanja lingivističke raznolikosti i promicanja obrazovanja na materinjem jeziku. Kako bi ukazali na važnost materinjeg jezika, ali i na učenje jezika, učenici 3.b u školskoj su knjižnici  sa  školskom knjižničarkom i svojom profesoricom Suzanaom Pušić spojili nastavu iz leksikografije i upoznali se s našim jezičnim priručnicima (pravopisom, gramatikom i rječnicima), dok su učenici 3.d na ljepotu jezika ukazali pisanjem činkivina o jeziku koje su objavili na padletu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 25. 2. 2021. 09:47

Mađugradski Lidrano 2021.

                                                                                                                                 

Učenica Veronika Perec (2.c) sudjelovala je na međugradskoj smorti Lidrano u Garešnici u petak, 12. veljače. Izvela je monolog Silvije Sitte Vrijeme odrastanja. Veronika je pozvana na županijski Lidrano koji će se održati u ožujku u Grubišnom Polju. Mentorica joj je profesorica Suzana Pušić.        

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 17. 2. 2021. 10:28

Odluka o modelu izvođenja nastave od 15. veljače 2021. Vijest ima dokument u privitku

Od 15. veljače 2021. nastavu po modelu A tj. uživo prate učenici svih razreda. Detaljne informacije su dostupne u Odluci u prilogu i virtualnim učionicama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 11. 2. 2021. 12:18

Zahtjev za izdavanje duplikata/prijepisa svjedodžbe Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Višnja Sudarević  datum: 8. 2. 2021. 10:08

Obavijest roditeljima i učenicima o izdavanju potvrda Vijest ima dokument u privitku

Obavijest roditeljima i učenicima vezana za izdavanje potvrda o statusu redovnog učenika nalazi se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Višnja Sudarević  datum: 1. 2. 2021. 12:09

Odluka o modelu izvođenja nastave od 1. do 12. veljače 2021. Vijest ima dokument u privitku

Od 1. veljače 2021. nastavu po modelu A tj. uživo prate učenici svih završnih razreda, dok se za sve ostale razrede nastava odvija po modelu C tj. na daljinu. Detaljne informacije su dostupne u Odluci u prilogu i virtualnim učionicama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 28. 1. 2021. 10:07

Pokrenute linije za psihološku pomoć mladima Vijest ima dokument u privitku

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je koji ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih za vrijeme pandemije koronavirusa, koji su pokrenuli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora.

U sklopu projekta, pokrenute su telefonske linije za savjetovanje mladih u 20 hrvatskih županija i gradu Zagrebu.

Ukupno je otvorena 21 telefonska linija u 20 županija i gradu Zagrebu.

Detalji o projektu dostupni su u priloženim dokumentima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 11. 1. 2021. 13:54

Blagdanski ugođaj

Iako učenika nije bilo u školi, blagdanskog ugođaja nije nedostajalo. Za to se se pobrinule naše vrijedne spremačice Esma, Božica i Danijela.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 5. 1. 2021. 08:32

Blagdanska čestitka

Čestitka za web by Irena Pavlović  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 23. 12. 2020. 13:52

Nastava u školi vs. nastava na daljinu

Loading...

Loading...

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 14. 12. 2020. 09:32

Prelazak na C model nastave Vijest ima dokument u privitku

Zbog velikog porasta broja oboljelih učenika i broja učenika i zaposlenika u izolaciji, Srednja škola Čazma od 1. prosinca 2020. prelazi na C model nastave tj. nastavu na daljinu. Nastava će se organizirati putem platforme Teams za sve razrede, iz svih nastavnih predmeta do 23. prosinca 2020. 

Praktična nastava koja se odvija izvan škole (kod obrtnika i drugih poslodavaca) odvijat će se prema postojećem rasporedu uz poštivanje epidemioloških mjera koje se odnose na pojedini sektor/zanimanje.

Detaljne informacije su u dokumentu u prilogu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 30. 11. 2020. 09:44

Svjetski dan filozofije u 4.c

 

         

Učenici 4. c također su obilježili Svjetski dan filozofije s profesoricom Renatom Špehar izradom plakata, pisanjem činkvina u Padletu i asocijacija u digitalnom altu Wordcloud.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 20. 11. 2020. 15:17

Svjetski dan filozofije u 2.c i 3.c Vijest ima dokument u privitku

  

Svjetski dan filozofije obilježava se svakog trećeg četvrtka u studenome, a manifestaciju je 2002. godine pokrenuo UNESC-ov Ured za filozofiju. Svoj doprinos obilježavanju tog dana dali su učenici 2.c i 3.c uz profesoricu Kseniju Tklačić Dunaj izradom plakata i pisanjem kratkih tekstova o značenju filozofije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 20. 11. 2020. 15:02

Regionalna zaklada za lokalni razvoj "Zamah"

                                    

U našoj školi održan je  19. studenog 2020. sastanak Vijeća učenika s predstavnicima  Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ koji su im predstavili projekt „Sigurni    prostor u zajednici / Rješenja za djecu i mlade u novim društvenim okolnostima“.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 20. 11. 2020. 14:26

Još jedna prilika za stipendiju Vijest ima dokument u privitku

Tvrtka Tokić dodjeljuje 30 stipendija za učenike i studente. Sve informacije možete pronaći na mrežnoj stranici https://www.tokic.hr/30-stipendija-30-godina-tokic/, a detalje u dokumentu u prilogu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 18. 11. 2020. 12:31

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara Vijest ima dokument u privitku

Dana 18. studenog u našoj se školi, kao i diljem zemlje, prisjećamo pada Grada-heroja, Vukovara i svih koji su dali živote za njegovu obranu. Ove godine poseban je pijetet posvećen djeci stradaloj tijekom opsade Vukovara, njih osamdeset šestero. Njihov strah, bol i patnju vrlo izražajno je prikazala učenica 3.c razreda Marija - Ellena Osman svojim radovima. Učenici 1.a razreda, uz pomoć profesorice Ivane Mrazović, prigodno su uredili hol škole, nakon  čega su učenici 1.c paljenjem 86 svijeća odali počast poginuloj djeci. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 17. 11. 2020. 11:01

Projekt Šafran Vijest ima dokument u privitku

Od ove školske godine naša škola sudjeluje u Projektu Šafran (The Crocus Project). Glavna aktivnost projekta je jesenska sadnja lukovica žutog šafrana u znak sjećanja na milijun i pol židovske djece i tisuće druge djece stradale tijekom Holokausta.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 8. 11. 2020. 11:56

Sretni ljudi čitaju knjige i piju kavu (drugi dio)

U četvrtak, 29. listopada 2020. učenici 3.c održali su drugi susret ispijanja kave s profesoricama Željkom Biškup, Gordanom Palaić, Ksenijom Tkalčić Dunaj , Ivanom Mrazović i Renatom Špehar u sklopu provođenja projekta Sretni ljudi čitaju knjige i piju kavu. Tema ovog susreta bila je Kavana u doba razuma- revolucija u šalicama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 6. 11. 2020. 13:45

Ružičasti listopad

Mama, budi zdrava!

Učenici naše škole uključili su se u javnozdravstvenu nacionalnu kampanju Udruge „ Sve za nju“. Kampanja je pokrenuta s ciljem podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda. Udruga je pokrenula projekt „ Mama budi zdrava“ u okviru kojeg se nastoji senzibilizirati učenike srednjih škola koji će svojim mamama prenijeti poruku životne važnosti.

Najveća želja majke još prije rođenja djeteta jest da ono bude zdravo. Djeca to isto žele poručiti svojim majkama kroz akcije koje se održavaju širom Hrvatske tijekom Ružičastog listopada.

Učenicima su uručeni letci Mama budi zdrava koje su ponijeli svojim mamama, tetama, bakama…

Kako je akcija protekla u Srednjoj školi Čazma pogledajte u videu. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 3. 11. 2020. 16:45

Nagrada "Mali Galović" Vijest ima dokument u privitku

Petra Roketinec osvojila je nagradu za najbolju priču na natječaju "Mali Galović" u Koprivnici. Mentorica joj je bila profesorica Melita Ivanetić, a priča se zove Ljubav Kitsunea. 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 30. 10. 2020. 13:54

Maraton čitanja "Minuta za čitanje"

Naša ravnateljica Irena Pavlović i Veronika Perec, učenica 2.d, sudjelovale su na maratonu čitanju "Minuta za čitanje" u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara. Maraton je organiziran u Mjesecu knjige čija je tema "Razlistaj se" te je ravnateljica pročitala ulomak iz Slavonske šume Josipa Kozarca, a Veronika opis Janice iz Breze Slavka Kolara.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 30. 10. 2020. 13:24

Obavijest o ishodu natječajnih postupaka Vijest ima dokument u privitku

Obavijesti o ishodu svih natječajnih postupaka koji su bili u tijeku od 12. do 20. listopada 2020. nalaze se u prilogu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 29. 10. 2020. 11:55

Objavljen Otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu. Prijave se zaprimaju od 27.10.2020. godine. Otvoreni javni poziv je otvoren do 30.11.2020. godine.

Sve su informacije dostupne na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i putem poveznice: https://gospodarstvo.gov.hr/javni-pozivi-ministarstva/11168.
  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 29. 10. 2020. 11:51

Likovni susreti II

U ateljeu ,,Antolčić" u Čazmi 10. listopada otvorena je izložba pod nazivom ,,Likovni susret II". Na izložbi sudjeluju i naši učenici Marija-Ellena Osman, Leon Pejić i Adam Ivanetić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 27. 10. 2020. 21:26

Sretni ljudi čitaju knjige i piju kavu

Kava u knjižnici

U ugodnom prostoru školske knjižnice učenici 3.c razreda obilježili su Svjetski dan kave. Ovim događajem ujedno su i započeli projekt pod nazivom „Sretni ljudi čitaju knjige i piju kavu“- Kava. Projekt je to kojim će učenici uz profesorice Ivanu Mrazović, Željku Biškup, Renatu Špehar, Kseniju Tkalčić Dunaj te Gordanu Palaić (profesorice društveno-humanističke grupe predmeta) povezati interdisciplinarno temu kave. 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 27. 10. 2020. 21:10

Balerine u holu

Balerine i autorice

Učenice 2.c Lucija Mršić, Magdalena Prankić te Lea Špehar zajedno s razrednicom Renatom Špehar pobrinule su se za dašak jeseni u holu škole. Njihove balerine u jesenjim haljinicama plešu ples jeseni.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 27. 10. 2020. 20:21

Tena u 3.b

Kozarčeva Tena posjetila 3.b

Da lektira nije dosadna, pokazala je Veronika Perec koja je oživjela Tenu Josipa Kozarca u 3.b.

 

Na sat obrade lektire Tena Josipa Kozarca u profesorica Suzana Pušić pozvala je glavnu junakinju, na čuđenje, ali i veselja učenika 3.b. Veronika Perec oživjela je Tenu, što je roman učinilo još zanimljivijim. Momci su Tenu pažljivo pogledali i poslušali, a nakon toga imali mnoštvo pitanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 27. 10. 2020. 19:57

Javni poziv pripadnicima romske nacionalne manjine za stipendiju

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo  je Javni poziv polaznicima prvih razreda srednjih škola pripadnicima romske nacionalne manjine za stipendiju Ministarstva znanosti i obrazovanja za šk. god. 2020/2021.

Rok prijave na Javni poziv je 13studenog 2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravka Jurina  datum: 14. 10. 2020. 09:27

Nastavna godina 2020./2021.

Danas je započela nastavna godina 2020./2021. Nastava se odvija po modelu A – svi su razredni odjeli u školi, na nastavi uživo. Na satima razrednog odjela učenici su dobili sve potrebne informacije o organizaciji nastave i epidemiološkim mjerama. Podijeljene su im perive maske koje je osigurao osnivač, Bjelovarsko-bilogorska županija, no u velikoj većini slučajeva učenici nastavu neće pratiti pod maskama jer je u učionicama je osigurana distanca koje se učenici trebaju pridržavati. Nastava se odvija u matičnim učionicama, uz odlazak u specijalizirane kabinete kada je to nužno. Nastava tjelesne i zdravstvene kulture se do daljnjega odvija na otvorenom, osim u slučaju lošeg vremena. U školi je određen smjer kretanja. Izlazak iz zgrade tijekom odmora nije dozvoljen i općenito se minimalizira miješanje učenika iz različitih odjela. Svi se prostori i sve površine u školi redovito dezinficiraju.

Učinili smo sve u našoj moći da se stvori sigurno okruženje za učenike i zaposlenike. A da bi ono ostalo takvo, nužno je odgovorno ponašanje sviju nas. Učenici trebaju mjeriti tjelesnu temperaturu prije polaska u školu i evidentirati izmjerenu vrijednost. Ukoliko ona prelazi 37,3 stupnja ili više (ovisno o specifikaciji beskontaktnog toplomjera), preporučuje se mjerenje temperature i standardnim toplomjerom pod pazuhom te se povišena temperatura utvrđuje na temelju takvog mjerenja. Ukoliko mjerenje pod pazuhom pokaže temperaturu iznad 37,3 stupnja, učenik treba ostati kod kuće, a roditelj o tome telefonom obavještava obiteljskog liječnika i školu. Nedolazak u školu u slučaju pojave bilo kakvih simptoma najvažnija je mjera kojom se može spriječiti širenje zaraze. Ostanak pojedinca kod kuće dok se ne utvrdi priroda bolesti simptomi koje su prisutni ima puno manje štetnih posljedica od alternative – izolacije za cijeli razredni odjel ili čak cijelu školu.

Nitko se ne može zaraziti od škole – ukoliko zarazu u školu ne unesemo izvana, svi smo sigurni. A to je moguće jedino ako se pridržavamo mjera i ponašamo odgovorno.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 7. 9. 2020. 16:16

Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza učenika za školsku godinu 2020./2021.

U prilogu je Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_08_94_1781.html

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravka Jurina  datum: 7. 9. 2020. 13:14

Sufinanciranje troškova prijevoza za učenike za školsku godinu 2020./21.-Grad Čazma

U prilogu je Odluka o sufinanciranju troškova prijevoza  za učenike: 

http://www.cazma.hr/vijesti/o-d-l-u-k-a-o-sufinanciranju-troskova-prijevoza-za-ucenike-i-studente-za-skolsku-godinu-2020-21/

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravka Jurina  datum: 7. 9. 2020. 11:27

OSIGURANJE UČENIKA 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je Ponuda za osiguranje učenika CROATIA OSIGURANJA koja je odlukom Školskog odbora izabrana kao najpovoljnija. 

Učenici koji se žele osigurati izabiru po kojoj od tri ponuđene premije žele osiguranje, dobivaju uplatnicu Croatia osiguranja te  do određenog roka roditelji uplaćuju iznos premije. Na temelju uplata sklapa se Polica osiguranja za 2020./2021. školsku godinu.  

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravka Jurina  datum: 4. 9. 2020. 13:18

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19

Poštovani roditelji, dragi učenici, u prilogu je poveznica prema UPUTAMA HZJZ vezano za početak nove školske i nastavne godine.  Molimo vas da ih iščitate. Detaljnije informacije, što je primjenjivo za našu Školu, prenijeti ćemo vam već prvog nastavnog dana,a  roditeljima  na roditeljskim sastancima.                                          UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19             https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf?fbclid=IwAR18CzDeqemuUZUicpqpqXyQxEjhg0G42ERV0pHGSLcTt156YI4RGFhe-6k

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravka Jurina  datum: 4. 9. 2020. 12:44

Početak nastavne godine - obavijesti za 7. rujna 2020.

Dragi učenici i dragi roditelji,

pred nama je početak nastave u školskoj godini 2020. /2021. Godine koja će biti drugačija od svega što smo do sada prošli i iskusili. Godine u kojoj je prioritet očuvanje zdravlja sviju nas i vas te će stoga biti brojnih prilagodbi načina rada. Detaljne informacije o prvome danu nastave te o mjerama kojih se svi trebamo pridržavati možete pronaći u nastavku objave.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 2. 9. 2020. 12:20

Što roditelji učenika naše škole kažu o nastavi na daljinu?

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 5. 5. 2020. 07:39

Dan škole

Budući da Dan škole nismo mogli primjereno obilježiti, odlučili smo se odigrati igru asocijacija. Pitanje je glasilo: Što vam prvo pada na pamet kada pomislite na našu školu? A odgovori su vidljivi u oblaku riječi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 21. 4. 2020. 09:20

Razvoj kompetencije učiti kako učiti

Centar za istraživanja i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu (CIRO – IDIZ) posvetio se tome da podrži odgojno-obrazovne radnike i učenike osnovnih i srednjih škola. CIRO – IDIZ je za Ministarstvo znanosti i obrazovanja izradio seriju edukativnih video materijala s ciljem poticanja kompetencije učiti kako učiti kod učenika osnovnih i srednjih škola. S obzirom na važnost teme, dijelimo video materijale. Doktor Boris Jokić pripremio je niz korisnih savjeta o učenju; Toplo preporučujemo svim učenicima kako bi unaprijedili svoje učenje, ali i roditeljima kako bi bolje razumjeli svoju djecu i logli im kvalitetnije pomoći.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 15. 4. 2020. 09:50

Kako se organizirati u #ostanidoma situaciji?

Školska pedagoginja, Dubravka Jurina, pripremila je niz korisnih savjeta o tome kako lakše prebroditi dane pred nama. Pogledajte video. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 29. 3. 2020. 13:44
» Arhiva naših vijesti    
 


 


TražilicaKalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Sparkles

Pratite najnovija izdanja časopisa na engleskom:

Issue #20     Issue #21

Issue #22

Ostale brojeve i aktualna događanja potražite na Facebook-u.


Korisni linkovi
Obrazovne institucije

Pomoć pri učenju

Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • 24 sata
 • Index.hr
 • SPARKLES


Arhiva dokumenata

Hrabri telefon

Savjetodavna linija za djecu:

116-111

Savjetodavna linija za roditelje:

0800-0800

preskoči na navigaciju